Duurzame bloemist

Duurzame bloemist in Hank en Raamsdonkveer

Wij zijn trots te mogen melden dat wij het certificaat Barometer Duurzame Bloemist hebben gehaald. Tegenwoordig ook wel het keurmerk sustainable florist genoemd. Wij behaalden de gouden status. Het hoogst haalbare in de branche. Met het onafhankelijke keurmerk tonen wij aan dat wij duurzaam ondernemen. Onze bedrijfsvoering en de inkoop van bloemen en planten zijn gegarandeerd duurzamer. We kopen bijvoorbeeld keurmerken als MPS-A(+), EKO/Biologisch en On the way to PlanetProof. Gemiddeld is ons assortiment bloemen en planten meer dan 50 procent duurzamer. Laat uw boeketten ook bezorgen door een duurzaam bloemist in de regio Raamsdonkveer en Hank!

Aangesloten bloemisten bij FloraNL hebben de collectieve afspraak om zich aantoonbaar duurzaam te certificeren. Daardoor vormen we samen een duurzaam netwerk en worden uw bestellingen door een duurzame vakbloemist bezorgd. Ook zakelijk kunt u bijdragen aan duurzaamheid door duurzaam uw bloemen in te kopen. 

Bestel duurzame bloemen


Verschil gewone en duurzame bloemist

Op het blote oog kun je het niet zien, het verschil tussen een gecertificeerde en een normale bloemist die zegt ook wel duurzaam te zijn. Vaak zie je het ook niet aan de bloemen en planten zelf. Terwijl gecertificeerd duurzaam de norm zou moeten zijn. Hoe weet u dit dan wel?

Het verschil zit in de erkenning van de bloemist door een controlerende instantie. Bij een gecertificeerde bloemist gaat het om meer dan alleen duurzame bloemen, het gaat over de geheel verantwoorde bedrijfsvoering. Natuurlijk gaat het ook om de manier waarop bloemen en planten gekweekt worden. En uiteraard, hoe bloemen en planten te koop zijn, verwerkt, verpakt en vervoerd worden.

Bestel duurzamer boeket


Meerwaarde voor u als klant

Behalve dat het u hopelijk een goed gevoel geeft dat u als bewuste klant ook bij een bewuste bloemist inkoopt, is het fijn dat bij ieder boeket dat bij ons de deur uitgaat ook een duurzaam Label wordt toegevoegd aan het boeket. Zodat u als schenker de bewuste boodschap aan uw gewaarde relaties doorgeeft!

Aangesloten bloemisten bij FloraNL hebben de collectieve afspraak om zich aantoonbaar duurzaam te certificeren. Daardoor vormen we samen een duurzaam netwerk en worden uw bestellingen door een duurzame vakbloemist bezorgd.

Zakelijk en duurzaam bestellen


Bloemen en planten van Bloemeninterieur zijn gegarandeerd duurzamer


Eisen keurmerk duurzame bloemist

De eisen voor het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist zijn tot stand gekomen in samenwerking met milieuorganisaties, koepelorganisaties, maatschappelijke organisaties (NGO’s), branchespecifieke onderzoeksbureaus, bloemisten, telers, veiling en groothandel. We hebben hierdoor:

  • een duurzamer assortiment bloemen en planten
  • afval(scheiding) en chloorvrije of hernieuwbare verpakkingen
  • duurzame energie en -besparing
  • milieuvriendelijke schoonmaak
  • duurzamer transport en bezorging


Sustainable Florist Raamdonksveer en Hank

De criteria voor Sustainable Florist zijn volledig gebaseerd op het bestaande Nederlandse certificatieschema, ontwikkeld en beheerd door SMK (Stichting MilieuKeur).

Barometer logo SGS nummer bloemist

Ga voor meer informatie naar MijnDuurzameBloemist.nl