Tips voor de verzorging

Stap 1: snijd de bloemen schuin af

Wij horen vaak van klanten dat ze de bloemen netjes aanknippen met een snoeischaar. Dit is helaas niet de beste manier! Je moet bloemen altijd met een scherp mesje schuin aansnijden. Bloemen nemen het water namelijk op vanuit de stelen, wanneer je met een snoeischaar bloemen aanknipt, knip je de vaten als het ware dicht in plaats van dat je deze opent.Snij bloemen dus altijd goed schuin aan zodat het water goed opgenomen kan worden.

Stap 2: zorg dat er geen blad in de vaas terecht komt

Hangen er bladeren onderaan de stelen? Haal deze dan weg. Het is namelijk niet de bedoeling dat er blad in het water komt te hangen. Hierdoor komen er meer bacteriën in het water, wordt het water eerder vies en zullen de bloemen minder lang staan.

Stap 3: Zorg voor een schone vaas

Zorg voor een schone vaas zodat jouw verse boeket niet in de achtergebleven bacteriën van het vorige boeket komen te staan  Maak de vaas goed schoon en zorg ervoor dat er geen restjes schoonmaakmiddel achterblijven. Vervolgens vul je de vaas voor de helft met lauw/warm water. Ook kun je het zakje voeding toevoegen zodat jouw bloemen een extra boost krijgen om mooi open te bloeien. Zet het aangesneden boeket vervolgens in het water, genieten maar!

Stap 4: Ververs het water in de vaas regelmatig

Het is belangrijk om het water in de vaas om de dag helemaal te verversen. Als je dit doet, krijgen de bloemen weer vers water en bloeien ze nog mooi door. Haal tijdens het verversen van het water meteen wat verwelkte blaadjes weg en snij de stelen eventueel nogmaals opnieuw aan.


Ververs het water in de vaas regelmatig